'You Are What You Eat' adlı eTwinning projesi okulumuzun kuruculuğunda başladı.

03.04.2022 447

Okulumuzun kurucusu olduğu ''You Are What You Eat'' adlı eTwinning projesi başlamıştır. Projemiz ile gençlerin sağlıksız yeme alışkanlıklarına dikkat çekip, onları sağlıklı yiyeceklere yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca yeme alışkanlıklarının beden gelişimi, beyin gelişimi ve akademik başarı üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi hedefliyoruz.

Bu projede aşağıdaki kazanımlar amaçlanmaktadır:

- Farklı ülkelerdeki akranlarının yeme alışkanlıklarını öğrenmek

- Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için sağlıklı beslenme konusunda farkındalık yaratmak

- Öğrencileri hazır gıda, abur cubur gibi sağlıksız yiyeceklerden uzak tutmak

- Ebeveynleri çocuklarının beslenme alışkanlıkları konusunda daha bilinçli hale getirmek

- Sağlıklı yiyecekleri gençler için daha çekici hale getirmek

- Farklı ülkelerden akranlarıyla tanışmak, iletişim kurmak ve fikirleri paylaşmak

- Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek

- Web 2.0 araçlarını kullanarak öğrencilerin bilişim becerilerini geliştirmek

Projede okulumuz ve İstanbul'dan Çekmeköy Ortaokulu kurucu olarak, Litvanya'dan Alytaus Vidzgirio Pagrindine Mokykle okulu, İspanya'dan Colegio Santa Maria de Guadalupe okulu ve Fransa'dan College Jules Renard okulu ortak olarak birlikte çalışacaktır.

You Are What You Eat

- Öğrenciler twinspace'e eklenecek

- Danışman öğretmenler öğrencilere internet güvenliği hakkında bilgi verecek

- Öğrenciler ve danışman öğretmenler video konferans, twinspace aracılığıyla birbirlerini tanıyacaklar.

- Öğrencilerin yeme alışkanlıkları hakkında bir anket düzenlenecek

- Öğrenciler proje için bir logo seçecek

- Öğrenciler sağlıklı ve sağlıksız beslenme konusunda araştırma yapacaklar.

- Öğrenciler sağlıklı gıdaların ve sağlıksız gıdaların vücudumuza etkilerini öğrenecekler.

- Öğrenciler sağlıklı, besleyici gıdalar ve sağlıksız gıdalar hakkında illüstrasyonlar hazırlayacaklar.

- Öğrenciler konu ile ilgili bir poster hazırlayacaklar.

Haziran

- Öğrenciler sağlıklı tarifler hakkında videolar yapacaklar.

- Öğrenciler ortak bir e-kitap oluşturacak

03-04-202203-04-2022