'Head on the Moon - People who made the World move forward' adlı eTwinning projemiz başladı.

13.03.2022 468

Okulumuzun kurucusu olduğu "Head on the Moon - People who made the World move forward" adlı eTwinning projemiz başladı. Projemiz dünyamızın bilim alanında gelişmesine, ilerlemesine katkı sağlayan bilim insanlarının hayatları ve onların keşifleri, buluşları, başarıları ile ilgili kısa bir projedir.

Projemiz öğrencilerden bir bilim insanı seçmelerini isteyerek başlayacaktır. Tercihlerine göre bilim insanının hayatı ve bilimdeki başarıları hakkında biraz araştırma yapacaklardır.

Bu projede aşağıdaki kazanımlar amaçlanmaktadır:

- Öğrencilerimizin, dünyayı ileriye taşıyan, bilimsel başarılara imza atmış bilim insanları ile ilgili araştırmalarını ve bulgularını çok dilli ve çok kültürlü boyuta taşıyıp akranlarıyla paylaşmalarını sağlamak.

- Öğrencilerimizin dünyayı ileriye taşıyan insanlar hakkında bilgi edinmelerini, yazma ve konuşma ile ilgili iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak

- Öğrencilerin Avrupalı akranlarıyla işbirliği yaparak dil becerilerini geliştirmek.

- Öğrencilerin Web 2.0 araçlarını kullanarak dijital beceriler kazanmalarını sağlamak

Projede okulumuz ve Portekiz'in Alhandra kentinden Agrupamento de Escolas de Alhandra okulu kurucu olarak ve Türkiye'nin Kars şehrinden Kasım Kurşunoğlu Ortaokulu ortak olarak yer almaktadır. Her okuldan 8 öğrenci aktif olarak görev alacaktır. Proje çalışmalarının sonunda öğrenciler sesli bir e-kitap oluşturacaklardır.

Head on the Moon - People who made the World move forward

Mart 2022

- Öğrenciler twinspace'e eklenecek.

- Her öğrenci bir bilim insanı seçecek ve bu bilim insanı hakkında araştırma yapacak.

- Seçilen kişinin biyografisini yazdıktan sonra bunu otobiyografiye dönüştürecekler.

Nisan 2022

- Öğrenciler bu otobiyografilerden yola çıkarak çizimler ve görseller hazırlayacaklar.

- Üretilen otobiyografik metinleri kullanarak ChatterPix ile bir video oluşturacaklar.

Mayıs 2022

- Yazılan biyografik metinleri ve her biri için yapılan illüstrasyonları kullanarak StoryJumper'da (işbirlikçi dijital araç) bir sesli kitap oluşturacaklar.

13-03-202213-03-2022