Yabancı Dil Eğitimimiz

Yabancı Dil Eğitimimiz

17.10.2021 3388

Okulumuzda 5, 6 ve 7. sınıflarda İngilizce yabancı dil ağırlıklı eğitim verilmektedir. Tüm sınıflarımızda haftada 2 ders saati Arapça eğitimi mevcuttur. Sınıflarımızda İngilizce ana derslerin yanı sıra, İngilizce beceri temelli dersler de verilmektedir. Sınıflara göre haftalık İngilizce ders saatleri ve dağılımları aşağıdaki gibidir.

22-10-2022

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hedefleri ve okulumuzun ihtiyaçları doğrultusunda, okulumuz İngilizce zümresi tarafından belirlenmiş olan CEFR (Common European Framework of Reference for Languages / Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) seviyeleri aşağıdaki gibidir.

17-10-2021

5. Sınıf Beceri Dersleri CEFR Seviyesi A2.1

A2.1 İngilizce seviyesinde belirli konularda, rutin işlerde, basit ve alışılmış işler karşısında dile hakim olursunuz. İngilizce mesajları anlayabilir ve iletebilir, basit ve direkt bilgiler karşısında cevap verebilir, insanlarla basit yüz yüze İngilizce konuşmalar gerçekleştirebilir, sevdiğiniz ya da sevmediğiniz aktivitelerden bahsedebilirsiniz. Günlük ve basit ihtiyaçları İngilizce bilginizi kullanarak öğrenebilir, karşılayabilir ve giderebilirsiniz; alışveriş yapmak, tatil planı ya da otel rezervasyonu yapmak gibi.

6. Sınıf Beceri Dersleri CEFR Seviyesi A2.2

A2.2 İngilizce seviyesinde karmaşık olmayan çoğu iletişimsel göreve; rutin sosyal ve iş durumlarına hakim olursunuz. Bazı hatalarınız olsa da, İngilizce bir konuşmayı başlatabilir ve sürdürebilirsiniz. Konulara özel İngilizce kelime dağarcığınızı oluşturmaya başlarsınız; profesyonel talimatlar verebilirsiniz, basit bir problemi açıklayıp çözüm üretebilirsiniz, ziyaretçilerinize rehberlik edebilirsiniz, davetleri detaylıca açıklayabilir ve kibarca yanıtlayabilirsiniz. Tercihlerinizi, anlaşma ya da anlaşmazlıklarınızı İngilizce olarak belirtebilir ya da şikayet edebilirsiniz.

7. Sınıf Beceri Dersleri CEFR Seviyesi A2.3

A2.3 İngilizce seviyesinde yabancı olmadığınız konular hakkındaki bilgiyi kavrayabilir ve başkalarıyla, oldukça çeşitli konularda, uzun İngilizce konuşmalar sürdürebilirsiniz. Ancak, uzun İngilizce ifadelerde veya yabancı olduğunuz konularda tutarlılığı henüz sürdüremeyebilirsiniz. Bildiğiniz ekipmanları satın alabilir ve tanımlayabilir, bir anlaşma ayarlayabilir, mesleki temaslar kurabilir, İngilizce tavsiye verebilir ve öneride bulunabilirsiniz. İngilizce konuşurken zaman zaman ana dilinizin araya girdiğini hissedebilirsiniz.

8. Sınıf İngilizce Dersleri CEFR Seviyesi B1.1

B1.1 İngilizce seviyesinde kişisel ve iş ihtiyaçlarınız için gereken çoğu iletişimsel görevi başlatabilir, sürdürebilir ve sonlandırabilirsiniz. İşte talimatları anlayabilir ve direkt talimatlar verebilirsiniz. Sosyal ve profesyonel durumlarda rahatlıkla İngilizce iletişim kurabilirsiniz ki buna, tartışmalara ve toplantılara katılmak, bir proje hakkında açıklama yapmak ya da fikirlerinizi belirtmek için birinin sözünü kesmek de dahildir. Bir ürünün ya da servisin kalitesini tartışabilir; hipotezleri ve sonuçlarını İngilizce olarak açıklayabilirsiniz.