Velilerden Beklentilerimiz

Velilerden Beklentilerimiz

 

NEBİ GÜNEY İMAM HATİP ORTAOKUL OLARAK VELİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ

16.01.2014 2531

 

 

NEBİ GÜNEY İMAM HATİP ORTAOKUL OLARAK VELİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ

1)           Anne babalar çocuklarını çok iyi tanımalı ve çocukların olumlu ya da olumsuz her durumundan öğretmenlerini haberdar ederek öğretmenleri ile iyi bir iş birliğine girmeleridir.

2)           Ailenin işin içine olmadığı bir eğitimde istenen başarının yakalanması çok zordur. Bunun için okulla, öğretmenlerle sürekli işbirliği içerisinde olunmalıdır.

3)            Okulla işbirliği içerisinde olmayan ve okula uğramayan anne babaların çocuklarının ders başarıları potansiyellerinin altında olduğu görülmüştür. Bu nedenle aile çocuğunu ihmal etmeyecek şekilde okula uğramalı özellikle veli toplantılarını kaçırmamalıdır.

4)           Okulumuzda SMS sistemi kullanılmaktadır. Çocuğunuz hakkında olumlu ya da olumsuz gelen mesajları dikkate alarak gerekli tepkileri veriniz.

5)           Okulumuzda uygulanmakta olan Test Takip Çizelgesini günlük olarak takip ediniz. Çocuğunuzun düzenli ve doğru doldurmasına yardımcı olunuz.

6)           Okulda velilere yönelik yapılan etkinliklere katılmalısınız.

7)           Çocuğunuzun evde düzenli çalışması için günlük program oluşturun ya da oluşturulan programı birlikte uygulayın ve çocuğunuzun ders çalışması için ev içerisinde uygun ortamı oluşturunuz.

8)           Evde ailece bir " kitap okuma" saatiniz olmalıdır.

9)           Çocuklarınızı müzik çalar, cep telefonu gibi araçlar ve fazla harçlıkla okula göndermeyin.

10)      TV, bilgisayarı ve telefonu kontrol altına alın. Uzun süreli bunlarla meşgul olmasına izin vermeyiniz.

11)      Çocuklarınıza sürekli ders çalışmaları için baskı yapmayın. Çocuklarınızı resim, müzik ve spor gibi diğer sosyal faaliyetlere de yönlendirin.

12)      Çocuğun başarısını değerlendirirken arkadaş ya da sınıfına göre değil, bir önceki durumuyla karşılaştırarak değerlendirin. Her çocuğu yeteneği ve ilgisi farklı olduğu için çocuğunuzu başkalarıyla asla kıyaslamayın.

13)      Okul kurallarının uygulanması konusunda idareci ve öğretmenlere yardımcı olmanız çocuğunuzun disiplin anlayışı kazanmasına yardımcı olacaktır. " Bu nedenle gereksiz uygulama, olur mu hiç böyle şey, yarın okula gelir hallederim." türündeki yaklaşımlar çocuğun kişisel gelişimini olumsuz etkileyecektir.

14)      Sınıf içinde ve koridorlarda yapılan görüşmeler sağlıklı olmamakla birlikte eğitim öğretime de aksatmaktadır. Öğretmenlerle görüşmek isteyen velilerin öğretmenlerin belirttiği boş saatlerde okulda olmaları diyalog sorununu en aza indirecektir. O nedenle size göre en uygun olan saatten ziyade öğretmen için uygun olan saatlerde randevu alarak görüşmek öğretmenin size daha çok vakit ayırmasını sağlayacaktır.

REHBERLİK SERVİSİ