HEDEF LGS 2023 İL KORDİNATÖRLER TOPLANTISI

HEDEF LGS 2023 İL KORDİNATÖRLER TOPLANTISI

Din Öğretimine bağlı İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Ortaokulları okul müdürleri ve koordinatörlerin katılımıyla 04.04.2023 tarihinde  İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıya okulumuz müdürü  ve koordinatör öğretmenimiz  katılmışlardır. 

09.05.2023 96

HEDEF 2023 YKS VE LGS PROJESİ İL TOPLANTI TUTANAĞI

Din Öğretimine bağlı İmam Hatip Ortaokul Müdürleri (müstakil ve bünyede) Anadolu İmam Hatip Liselerinde görev yapan Okul Müdürleri ve Proje Koordinatör Öğretmenleri ile Müdürlüğümüz Başöğretmen toplantı salonunda saat:10.00’da İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın; Dr. Emre Çalışkan ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Recai OCAK’ın katılımı ile Hedef 2023 YKS ve LGS Projesi İl toplantısı başlatılmıştır. İmam Hatip Liselerinin geçmiş yıllara ait üniversiteye yerleşme oranları istatistikleri okullarla paylaşıldı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın; Dr. Emre ÇALIŞKAN İmam Hatip Liseleri Müdürlerine üniversiteye yerleşen öğrenci istatistiklerindeki yükselme ve düşüşlerle ilgili okullardan birebir bilgi aldı. İmam Hatip Okullarına verilen desteklerin önemini ve karşılığında akademik başarının yükseltilmesi için gayret edilmesini belirtti. Okul Müdürlerimize konu ile ilgili sorularının olup olmadığı soruldu. Okul Müdürlerimizden bazıları konu hakkında görüşlerini ve isteklerini belirtti. Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü tarafından son sınıf öğrencilerinin açık liseye geçişlerinin giderek arttığından bahsetti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın; Dr. Emre ÇALIŞKAN açık liseye geçişlerin arttığını, gerekli tedbirin alınacağını belirtti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Recai OCAK okullarımızda yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yaptı. Slayt ve görsellerle öğrenci kayıt oranlarını paylaştı. Akademik başarının öneminden bahsetti. Spor ve kültürel başarılarında önemli olduğu ancak, bu salonda dahi herkesin akademik başarıyı ön planda tuttuğunu söyledi. Akademik başarının önceliğini ancak okullarımızda kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif çalışmaların tüm sınıf düzeylerinde yapılması gerektiğini belirtti. Her okulun olumlu ve olumsuz yönleri olabileceği ancak ne olursa olsun aldığımız sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmemiz gerektiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Recai OCAK tarafından Hedef 2023 YKS ve LGS Projesi ile ilgili salonda bulunan Okul Müdürlerinden proje kapsamında okullarda yapılan çalışmalara yönelik sunum yapmak üzere söz verildi. Hedef 2023 YKS ve LGS Projesi koordinatörleri tarafından yapılan çalışmalar ve faaliyetler ile ilgili aşağıda belirtilen okullarımızca sunum yapıldı.

1-Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi

2-Kepez Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu

3-Aksu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

4-Ertuğrulgazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

5-Hamza Taş imam Hatip Ortaokulu

6-Finike Eroğlu Nuri Anadolu İmam Hatip Lisesi

7-Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

8-Serik İmam Hatip Ortaokulu

9-Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu Sunum sonrası yapılan istişare ve bilgilendirmelerden sonra Hedef 2023 YKS ve LGS Projesi ile ilgili aşağıda belirtilen hususlar tavsiye edilmiştir.

1-Öğrenci başarı takip sisteminin uygulanması,

2-Yaz kampı çalışmaları ve planlamalarının yapılması,

3-Bakanlığımız yardımcı kaynakları kullanılarak her hafta kazanım değerlendirme sınavlarının yapılması,

4-DYK kurslarının yapılması,

5-Yaz kamplarında çeşitli sosyal faaliyetler yapılması ve öğrencilerin bunlara katılımın teşvik edilmesi,

6-Ödev takip sisteminin yapılması,

7-Rehberlik servisince çalışmaların yapılması,

8-Velileri LGS ve YKS ile ilgili çalışmalar hakkında bilgilendirmelerin yapılması,

9-7. 8.11. ve 12. Sınıflara yönelik deneme sınavlarının yapılması,

10-Günlük soru çözme çizelgeleri yapılarak öğrencilerin günlük soru çözmelerine yönelik çalışmalar yapılması,

11-Öğrencilerle birebir görüşmeler yapılması,

12-Öğrencilere yönelik proje okullarına ve üniversitelere gezi düzenlenerek bilgilendirmelerin yapılması,

13-LGS ve YKS çalışmaları kapsamında tanıtım günlerinin yapılması,

14-Kış kampı çalışması yapılması,

15-Yapılan faaliyet ve çalışmaların birebir paylaşılması,

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai OCAK birbirimizin başarılarının paylaşılmasını, kültür, sanat, spor ve bilim alanlarında da öğrencilerimizin yönlendirilmesini, depremzede öğrencilerimizin ailelerinin Ramazan ayı içerisinde ziyaret edilerek onlarla iftar edilmesini belirterek iyi dileklerle toplantıya katılanlara teşekkür ederek toplantıyı bitirmiştir. 04.04.2023

Recai OCAK

Müdür Yardımcısı