'Waste to Wealth' adlı ileri dönüşüm temalı eTwinning projesi okulumuzun kuruculuğunda başladı.

21.02.2022 750

Okulumuzun kurucusu olduğu "Waste to Wealth" adlı eTwinning projesi başladı. Upcycling yani ileri dönüşüm ile atıkların kullanılabilir ürünlere dönüşmesi temalı bu projede aşağıdaki kazanımlar amaçlanmaktadır.

-Öğrencilere çevreyi koruma farkındalığı kazandırmak.

-Tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek.

-Öğrencilerin daha yeşil bir dünya için düşünmelerini sağlamak.

-Öğrencilerin üretkenlik ve problem çözme becerilerini geliştirmek.

-Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek.

-Öğrencilerin Avrupalı akranlarıyla işbirliği yaparak dil becerilerinin geliştirmesini sağlamak.

-Aile bütçesine katkı sağlama bilinci kazandırmak.

-Web 2.0 araçları kullanarak dijital beceriler edinmelerini sağlamak.

-Akran etkileşimi ile öğrenmelerini ve iletişim becerilerini geliştirmek.

Projede okulumuz ve Portekiz'in Vila Real kentinden Agrupamento de Escolas Morgado de Mateus okulu kurucu olarak, Hırvatistan'ın Korčula kentinden Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula okulu ortak olarak yer almaktadır. Her okuldan yaklaşık 10 öğrenci aktif olarak ön planda, 20 öğrenci arka planda görev alacaktır. Proje çalışmalarının sonunda öğrencilerimiz ortaya çıkardıkları dönüştürülmüş atıkları okul sergi alanında sergileyeceklerdir.

Waste to Wealth

Mart:

-Öğrenciler twinspace'e eklenecek.

-Danışman öğretmenler sınıfta öğrencilere atıklar ve çevre problemleri hakkında videolar izletecek.

Nisan:

-Öğrenciler web 2.0 araçlarıyla proje logosu ve poster tasarlayacak.

-Danışman öğretmen ve öğrencilerin birbirlerini tanımaları için ilk çevrimiçi toplantı düzenlenecek.

Mayıs:

-Öğrenciler atıklardan ürünler tasarlayacak.

-Öğrencilerin tasarladıkları ürünleri tanıtabilmeleri için ikinci çevrimiçi toplantı düzenlenecek.

Haziran:

-Öğrencilerin atıklardan dönüştürerek tasarladıkları ürünler okul sergi alanında sergilenerek proje tamamlanacak.

21-02-202221-02-2022