Okulumuzun ortağı olduğu ilk eTwinning projesi başladı.

Okulumuzun ortağı olduğu ilk eTwinning projesi başladı.

09.03.2021 1314

Okulumuzun ortak olarak yer aldığı ilk eTwinning projesi olan 'Virtual Exchange - Geological Heritage' yani 'Sanal Değişim - Jeolojik Miras' İngilizce Zümre öğretmenlerinin koordinesinde başladı. Doğa temalı bir eTwinning projesi olan bu çalışmada aşağıdaki kazanımlar amaçlanmaktadır.

  • Öğrencilerimizin yabancı dil yeterliliklerini ve beceri temelli uygulamalarını ilerletmek.
  • Farklı ülkelerden akranlarla birlikte kültürlerarası bir Avrupalı bakış açısı oluşturmak.
  • Öğrencilerimizin disiplinlerarası çalışmalarını teşvik etmek.
  • Her ortama özgü davranış kurallarına dayalı olarak ve dijital araçları kullanarak uygun ve güvenli bir şekilde farklı iletişim bağlamlarında işbirliği yapmak.
  • Çeşitlendirilmiş kaynakları kullanarak ürün ve bilginin oluşturulmasını sağlayan süreçler geliştirmek.
  • Başkalarıyla etkileşim ve kişisel düşüncelerin bir sonucu olarak yaratıcı ve yenilikçi bir şekilde yeni fikirler ve çözümler üretmek.
  • Çeşitli sanatsal ifade biçimlerinin ve jeolojik mirasın, toplulukların yaşam ve kültürlerindeki rolüne değer vermek.
  • Bilgisayar ve teknoloji okuryazarlığını geliştirerek, web 2.0 araçlarının kullanımını desteklemek.

Projede, Portekiz'in Lisbon şehrinden Colégio Verde Água okulu ve Coimbra şehrinden Agrupamento de Escolas de Oliveira do Hospital okulu kurucu olarak, Porto şehrinden Escola EB 2,3 de Alpendorada okulu ve bizim okulumuz ortak olarak yer almaktadır. Projeye toplam 4 farklı ülkeden 8 okulun dahil olması planlanmıştır. Her okuldan 12-14 öğrenci aktif olarak ön planda, 36-48 öğrenci arka planda görev alacaktır.

Projede öğrencilerimiz ilk çalışmalarında TwinSpace üzerinde kendilerini ve okullarını tanıttıktan sonra, farklı ülkelerden akranlarıyla çevrimiçi toplantı yaparak tanışacaklar ve okullarında bir eTwinning tanıtım panosu oluşturmak için fikir alışverişinde bulunup poster hazırlama çalışmalarına başlayacaktır.

Proje çalışmalarının sonunda öğrencilerimizin paydaş okullardaki akranlarıyla beraber bir ortak ürün olarak e-kitap oluşturmaları ve yerel jeolojik mirası anlatan interaktif sunumlar hazırlamaları beklenmektedir.

Proje ile ilgili detaylara aşağıdaki internet sayfasından veya okulumuzdaki eTwinning panosundan ulaşabilirsiniz.

Virtual Exchange - Geological Heritage

Çalışma Süreci

Mart:

1. Öğrenciler ve danışman öğretmenler twinspace'e eklenecek, kendilerini ve okullarını tanıtacaklar.

2. İlk çevrimiçi toplantı, birbirimizle tanışmak ve konuşmak için yapılacaktır. Öğrenciler ve danışman öğretmenler kendilerini tanıtacaklar.

Nisan

3. Öğrenciler proje için bir poster hazırlayacaklar. Her okul posterini diğerlerine gönderecek ve her grup okulda bir etwinning paneli hazırlamak için posterlerin çıktısını alacaktır.

4. Öğrenciler, yaşadıkları alanla ilgili fotoğraflar ve videoların dahil olduğu bir portfolyo hazırlayacaklar.

Mayıs

5. İkinci çevrimiçi toplantı, öğrencilerin şehirlerindeki jeolojik miras hakkında konuşmalarını sağlamak için yapılacaktır.

6. Danışman öğretmenler portfolyoları diğer okullara gönderecek ve materyaller okullardaki etwinning panolarında sergilenecektir.

Haziran

7. Danışman öğretmenler, öğrencilerin memnuniyetini ve öğrenmesini değerlendirmek için çevrimiçi bir anket hazırlayacaktır. 

8. Üçüncü çevrimiçi toplantı, nihai ürün olarak bir e-kitap hazırlamak için en iyi fotoğraflar hakkında konuşmak ve bunları seçmek için gerçekleştirilecektir.

09-03-202110-03-2021