Avrupa Okul Ortaklıkları projemiz 'Öğrenciler için Öğrenciler' başlıyor.

Avrupa Okul Ortaklıkları projemiz 'Öğrenciler için Öğrenciler' başlıyor.

17.03.2021 1982

'Students for Students' yani 'Öğrenciler için Öğrenciler' isimli Avrupa Okul Ortak Ortaklıkları projemiz Ulusal Ajans tarfından onaylandı. Okulumuzun bu dönem yürüteceği üçüncü eTwinning projesi İngilizce Zümre öğretmenlerinin koordinesinde başlıyor. Öğrencilerimiz kendi öğrenim materyallerini üretseler nasıl olurdu şeklinde bir soruyla ortaya çıkan, uygulamalı yabancı dil öğretimi temalı projemizde, öğrencilerimizin aşağıdaki kazanımlara ulaşması amaçlanmaktadır.

  • İngilizce öğrenimini çevrimiçi yapmalarına yardımcı olmak.
  • Yabancı dilde iletişim becerilerini geliştirmek.
  • Çiftler veya küçük gruplar halinde çalışmaları teşvik etmek.
  • Dil öğrenme sürecindeki sorumlululuklarını almalarını sağlamak.
  • Materyal geliştirme tekniklerini keşfetmelerine yardım etmek.
  • Bilgisayar ve teknoloji okuryazarlığını geliştirerek, web 2.0 araçlarının kullanımını desteklemek.
  • Eğlenceli ve interaktif bir öğrenim ortamı oluşturmak.
  • Farklı ülkelerden akranları ile birlikte Avrupalı bir vatandaş bakış açısını kazandırmak.

Projede okulumuz ve Polonya'nın Chorzów şehrinden Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi okulu kurucu ortaklar olarak yer almaktadır.

Projede öğrencilerimiz ilk çalışmalarında TwinSpace üzerinde kendilerini ve okullarını tanıttıktan sonra, proje çalışmalarında kullanmak üzere logo hazırlama çalışmalarına başlayacak ve farklı ülkelerden akranlarıyla çevrimiçi toplantı yaparak tanışacaklardır.

Proje çalışmalarının sonunda öğrencilerimizin paydaş okullardaki akranlarıyla beraber bir ortak ürün olarak çalışmalarda kullandıkları kelimeleri içeren resimli bir tabu oyunu hazırlaması beklenmektedir.

Proje ile ilgili detaylara aşağıdaki internet sayfasından veya okulumuzdaki eTwinning panosundan ulaşabilirsiniz.

Students for Students

Çalışma Süreci

Mart:

1. Öğrenciler ve danışman öğretmenler TwinSpace'e davet edilecek ve kendilerini platformda tanıtacaklar.

2. Her okul bir logo hazırlayacak ve katılımcılar proje logosu olarak kullanmak üzere birini oylayacaklar.

Nisan:

3. İlk çevrimiçi toplantı: katılımcılar kendilerini tanıtacak ve ESL derslerindeki deneyimlerini anlatacaklar.

4. Okullardaki her ekip, canva gibi çevrimiçi araçları kullanarak proje için bir poster hazırlayacaktır. Posterler okullardaki etwinning panolarında sergilenecek ve twinspace, okul web siteleri ve sosyal medya hesaplarına yüklenecektir.

5. Danışman öğretmenler, ESL derslerindeki son konularla ilgili öğrencilerin ihtiyaçlarını belirlemeleri için bir anket hazırlayacaklardır.

Mayıs:

6. İkinci çevrimiçi toplantı: öğrenciler materyal hazırlığı için diğerlerine ilham vermek için son konularının örneklerini paylaşır ve neden zorlandıklarını konuşurlar.

7. Okullardaki her ekip, diğer okuldaki öğrencilerin ihtiyaçları ile ilgili bir dizi öğretim materyali hazırlayacaktır. Öğretmenler, materyallerin uygunluğu ve doğruluğu konusunda öğrencileri denetleyecek. Daha sonra öğrenciler materyalleri akranlarıyla TwinSpace'de paylaşacaklar.

8. Katılımcılar yeni materyalleri ESL derslerinde kullanacaklardır.

Haziran:

9. Üçüncü çevrimiçi toplantı: katılımcılar materyallerin değerlendirilmesi ve materyal hazırlama süreci hakkında konuşacaklar.

10. Öğrenciler nihai ürün olarak bir tabu oyunu yaratacaklar. Okullardaki her ekip, bağımsız bir konuyla ilgili 5 ila 10 resimli tabu kartı tasarlayacak.

17-03-2021